Pariterapia

PARITERAPIA

Pariterapia avuksi parisuhteen ristiriitoihin

Haluaisitko parantaa vuorovaikutusta parisuhteessasi? Tuntuuko siltä, että tunneyhteys puolisoon ei toimi niinkuin toivoisit? Toistuvatko repivät riidat tahtomattanne samalla kaavalla yhä uudelleen ja uudelleen ilman, että asiat selviävät.

Olen pariterapeutti Eeva-Maija Möttönen ja haluan paripsykoterapiassa auttaa pareja korjaamaan kadonnutta keskinäistä tunneyhteyttä.

Parisuhteessa on toive saada kokemus siitä, että on toiselle merkityksellinen ja tärkeä. Haluamme, että meillä on toinen johon turvata, kun tarvitsemme tukea, läheisyyttä ja lohdutusta. Jos koemme, että kumppani on etäällä eikä ole tunnemielessä läsnä ja saatavilla, kun tarvitsemme tukea ja yhteyttä, ahdistumme. Ahdistuttuamme alamme reagoida joko syyttelemällä, vaatimalla tai vetäytymällä pois tilanteesta. Tästä seuraa parin käyttäytymisessä itseään ruokkiva noidankehä, josta ei tunnu olevan ulospääsyä.

Nykyään korostetaan usein sitä, että elämässä on pärjättävä yksin ja että riippuvaisuus toisesta on negatiivinen asia. Ihmisellä on kuitenkin sisäänrakennettu tarve ja kaipuu yhteyteen toisen ihmisen kanssa. Vasta se, että voi luottavaisesti täysin tukeutua kumppaniin, mahdollistaa oman tilan ottamisen ja erillisyyden parisuhteessa. Turvallinen tunneyhteys on kumppaneille valtava voimavara ja sen rakentaminen parisuhteeseen on pariterapian avulla mahdollista.

Pariterapeuttina koen olevani paitsi aikuisten, niin myös parin mahdollisten lasten hyvinvoinnin äärellä, sillä parisuhteen tila heijastuu suoraan lapsiin. Työskentelen Elämän virralla -yrityksessä ja otan vastaan sekä Helsingin Itäkeskuksessa että Pirkkalassa. Annan myös Kelan korvaamaa pariterapiaa. Terapia voi tapahtua myös puhelimessa tai etäyhteydellä. Ota yhteyttä joko yhdessä tai yksin. Mikään tilanne ei ole toivoton.

KYSY LISÄÄ

Sähköposti: elamanvirralla(a)elamanvirralla.fi tai Puhelin: 045 2771 468

YHTEYSTIEDOT

ELÄMÄN VIRRALLA

Eeva-Maija Möttönen

Y: 2275316-9

Yhteydenottolomake

Ole ystävällinen ja täytä puuttuvat tiedot.